“FOTIHA” SURASIDAN KEYIN “OMIN” AYTISHNING HUKMI - Sabrina Salimova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Soʻngi  yillarda  jahonda  yuz  berayotgan  turli  xil  murosasiz toʻqnashuvlar  insonlarni  ogoh  boʻlishga  undaydi.  Hozirgi  davrga  kelib  ijtimoy tarmoqlar orqali adashgan oqimlarning gʻarazli gʻoyalari keng yoyilmoqda. Xususan, soxta  salafiy,  hashaviy  va  vahhobiylik  kabi  adashgan  oqim  vakillari  xoss  oyat  va hadislarni  oʻzlari  uchun  hujjat  sifatida  keltirib,  vasila  qilgan  insonni  shirkda ayblamoqda.  Natijada,  yetarli  bilim  va  koʻnikmaga  ega  boʻlmagan  ba’zi  shaxslar ularning yolgʻon gʻoyalariga ergashib ketmoqda. Bu esa dunyoning turli burchaklarida istiqomat  qilib  kelayotgan  musulmomlar  orasida  turli  nizolar  avj  olishiga  sabab boʻlmoqda. Lekin Alloh taolo Oʻz fazli ila ularga qarshi ilmiy va asosli raddiyalar berib, odamlarning dinini sof saqlashda buyuk xizmatlar qilgan zabardast ulamolarni chiqarib qoʻydi.