"BOSHLANG‘ICH SINFDA EKOLOGIK TARBIYA: INTEGRATIV YONDASHUV ORQALI TABIATNI SEVISHNI O‘RGATISH" - Nusratova Umida (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Boshlang‘ich sinf o‘quvchilarini ekologik tarbiyalash — bugungi kunda ta'lim tizimining eng muhim vazifalaridan biridir. Er yuzidagi ekologik muammolarni hal qilishda, yosh avlodni tabiatni sevish va unga ehtiyotkorlik bilan qarashga o‘rgatish katta  ahamiyatga  ega.  Integrativ  yondashuv  —  fanlarni  birlashtirib  o‘qitishning samarali usuli bo‘lib, ekologik ta'limda ham uning o‘rni beqiyosdir. Ushbu maqolada boshlang‘ich  sinfda  ekologik  tarbiyani  integrativ  yondashuv  orqali  qanday  amalga oshirish mumkinligi va tabiatni sevishni o‘rgatishning ahamiyati muhokama qilinadi. O‘zbekiston Respublikasi Prezidentining qaror va farmonlari mavjud. Ushbu hujjatlar ekologik  ta'limni  rivojlantirish  va  yosh  avlodni  atrof-muhitga  hurmat  ruhida tarbiyalashga qaratilgan. Quyida ba'zi muhim hujjatlar keltirilgan: