O‘ZBEK TILI DARSLARINI O‘QITISHDA MULTIMEDIYADAN FOYDALANISHNING ZAMONAVIY USULLARI - Buviniso Abdayeva, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘zbek  tili  darslarini  o‘qitishda multimediyadan  foydalanishning  nazariy  asoslari,  amaliy  tajribalari,  zamonaviy usullari  va  ularning  o‘quv  jarayoniga  ta’siri  ilmiy  jihatdan  yoritiladi.  Multimedia texnologiyalaridan  foydalanish  samaradorligini  oshirish,  o‘quvchilarning  til o‘rganishga  bo‘lgan  qiziqishini  kuchaytirish  hamda  zamonaviy  dars  metodikasini takomillashtirish  masalalari  tahlil  qilinadi.  Maqolada  shuningdek,  o‘qituvchi  roli, yuzaga keladigan muammolar va ularni hal etish yo‘llari haqida ham to‘xtalib o‘tiladi.