IMLO QOIDALARIDAN SABOQLAR - Gulbahor Xatamova Maxammadaaminovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Prezidentimiz  Shavkat  Mirziyoyev  tomonidan  ilgari  surilgan beshta  muhim  tashabbusning  mazmun–mohiyatlaridan  yana  biri  yoshlarimiz ma’naviyatini  shakllantirish,  ularni  mustaqil,  erkin  fikrlashga  oʻrgatish,  ijodiy imkoniyatlarini  kashf  qilish  va  uni  rivojlantirishdan  iboratdir.Shu  oʻrinda  mustaqil, ongli, savodli    matn yaratish hodisasi  ham  inson  tafakkuri  mahsuli, uning  oʻzgalar ongiga  ta’sir  etish  vositalaridan  biri  hisoblanadi.  Agar  oʻquvchining  soʻz  boyligi nochor, lugʻat xazinasi qashshoq, savodxonligi past boʻlsa,  ijodiy matn yaratish haqida gap  ham  boʻlishi  mumkin  emas.  Bizning  asosiy  maqsadimiz  oʻquvchini  savodxon qilish, ogʻzaki va yozma nutqini oʻstirish, nutq jarayonida soʻz va iboralarni toʻgʻri tanlash, uni nutqiy vaziyat taqozosiga koʻra oʻrinli ishlatish koʻnikmalarini singdirish iborat.