BOLALAR VA O‘SMIRLARNING NAFAS OLISH TIZIMI: RIVOJLANISH XUSUSIYATLARI VA EKOLOGIK OMILLAR TA’SIRI - Aliyeva Ra'no Amanullayeva; Jaloldinova Mohinur Bobirjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA: Mazkur maqolada bolalar va o‘smirlarning nafas olish tizimi rivojlanishining  anatomo-fiziologik  xususiyatlari,  ushbu  tizimga  ta’sir  etuvchi ekologik omillar va ularning sog‘liq uchun xavflari tahlil etilgan. Nafas olish tizimi kasalliklari sabablari, ularning oldini olish usullari, profilaktika va sog‘lomlashtirish choralari  keng  yoritilgan.  Muallif  sog‘lom  ekologik  muhit  va  to‘g‘ri  tarbiya  orqali bolalarda sog‘lom nafas olish tizimini shakllantirish mumkinligini asoslab bergan.