ALISHER NAVOIY - SOʻZ SAN'ATINING GULTOJI - Abdirahmonova Dilnoza Ismoil qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya:    Ushbu  maqolada  Alisher  Navoiyning  hayoti  va  ijodi,  turkiy adabiyotdagi  oʻrni,  asarlarining  bugungi  kundagi  ahamiyati,  Navoiy  lirikasi  haqida soʻz boradi.Navoiyning  turkiy tilni koʻklarga koʻtarib, bu tilda yuksak badiiy asarlar yaratgan  shoir  va  mutafakkir  sifatida  til  va  adabiyot  rivojiga  katta  hissa  qo‘shgani ta’kidlanadi.  Shuningdek,  Navoiy  asarlarining  bugungi  kunda  ma’naviy  tarbiya, axloqiy qadriyatlarni shakllantirishdagi o‘rni yoritib beriladi.