ENG QADIMGI DAVRLARDA TA’LIM-TARBIYA VA PEDAGOGIK FIKRLAR - Kamolova Mashhura Otabek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Ushbu maqolada insoniyat jamiyatining ilk bosqichlarida ta’lim-tarbiya jarayonining shakllanishi va rivojlanishi, qadimgi davrlarda bolalarni ijtimoiy hayotga tayyorlashdagi an’anaviy usullar, shuningdek, o‘sha davrlarga oid pedagogik qarashlar tahlil qilinadi. Qadimgi Sharq, Yunoniston va Rimdagi pedagogik meros, ularning  hozirgi  ta’lim  tizimiga  ta’siri  yoritiladi.  Maqola  qadimiy  madaniyatlarda axloqiy, mehnat va harbiy tarbiyaning ustuvor yo‘nalish bo‘lganligini ko‘rsatadi.