4K MODELI ASOSIDA TA’LIM JARAYONINI LOYIHALASH: ZAMONAVIY KOMPETENSIYALARNI RIVOJLANTIRISH VA FANLARARO YONDASHUV - Karimova E'zozaxon Dilshod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  4K  modeli  asosida  darslarni  loyihalash  orqali o‘quvchilarda zarur kompetensiyalarni shakllantirishni o‘rganadi. Maqolada ushbu kompetensiyalarni  XXI  asrda  muvaffaqiyatli  faoliyat  yuritish  uchun  zarur  bo‘lgan ko‘nikmalar  sifatida  e’tirof  etilgan  va  ularni  rivojlantirishning  ahamiyati  ko‘rsatib o‘tilgan.  Kreativlikni  ochiq-tugallanadigan  topshiriqlar  orqali,  tanqidiy  fikrlashni tahlil va munozara orqali, kommunikatsiyani interaktiv usullar orqali, kooperatsiyani esa  hamkorlikda  ishlash  loyihalari  orqali  rivojlantirish  zarurligi  ta’kidlanadi. Shuningdek,  maqolada  4K  modelini  dars  rejalashtirishga  integratsiya  qilish, o‘quvchilarning  faol  ishtirokini  oshirish  va  ta’lim  jarayonini  kompleks  yondashuv bilan boyitish muhimligi haqida fikr yuritiladi.