SOYA O‘SIMLIGINING BIOLOGIK XUSUSIYATLARI HAMDA XALQ XO‘JALIGIDAGI AHAMIYATI - Asqarov Hasanboy Xoldorovich; Najmiddinova Shahnoza Madaminjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  dukkakdoshlar  oilasiga  mansub  soya  (Glycine maxim)  o‘smligining  xorijiy  hamda  mahaliy  navlari  kelib  chiqishi,  yer  yuzida tarqalishi butun jahon oziq-ovqat sanoatida tutgan o‘rni, biologik tasnifi, o‘sishi va rivojlanishi, yetishtirilishi haqida ma’lumotlar keltirilgan.