MAKTABGA YANGI QABUL QILINGAN O‘QUVCHILARDA MOSLASHISH JARAYONI SHAKLLANISHINING PSIXOLOGIK XUSUSIYATLARI - Xalilova Ra’noxon Abdullajon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sing  o‘quvchilarida  o‘quv  motivlarining shakllanish  muammosi  yoritilgan.  Shuningdek,  boshlang‘ich  sinf  o‘quvchilarining boshqa psixologik xususiyatlari va irodaviy sifatlarining tarkib topish muammolari va ularning motivatsiya shakllanishiga ko‘rsatuvchi ta’sirlari muhokama etilgan.