TINCHLIK – ENG ULUG‘ NE’MAT: TINCHLIK UCHUN KURASHGAN MILLIY QAHRAMONLAR XOTIRASI - Ergasheva Mohizarbegim Elmurod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  tinchlikning  inson  hayotidagi  beqiyos  o‘rni, uning  jamiyat  taraqqiyoti  va  barqarorligi  uchun  ahamiyati  yoritiladi.  Shuningdek, yurtimizning  mustaqilligi  va  osoyishtaligi  yo‘lida  jonini  fido  qilgan  milliy qahramonlarning  jasorati,  ularning  tinchlik  yo‘lidagi  fidokorona  xizmatlari xotiralanadi.