O‘ZBEK VA INGLIZ TILLARIDA GAP BO‘LAKLARI QIYOSIY TAHLILI - Toirova Sarafroz Adhamjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotation:  Ushbu  maqolada  o'zbek  va  ingliz    tillarida  gap  bo'laklarining sintaktik  tuzilishi  qiyosiy  tahlil  etiladi.    Gap  bo'laklarining  turlari,    grammatik ifodalanish  shakllari,  til  tizimidagi  sintaktik  vazifalari  ko'rib  chiqiladi  va  ularning joylashuvi. Ikki tilning tipologik farqlari va umumiyliklari aniqlanadi. Shuningdek, tahlil natijalari til o'rganish va tarjima jarayonida muhim metodik asosdir.