ICHIMLIK SUVIGA QO’YILADIGAN GIGIYENIK TALABLAR - Karshiyeva D.R (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Sho’r  suvlarni  chuchuklashtirish  texnologiyasining  rivojlanishi sababli mineralizatsiyalashganlikni quyi me'yorlarini ishlab chiqish davr talabi bo’lib qoldi, chunki doimo distillangan yoki kam mineralizatsiyalashgan suv iste'mol qilish organizmda  suv-tuz  tengligining  buzilishiga  olib  keladi,  buning  asosida  jigarning osmoretseptiv  maydon  reaksiyalari  yotadi,  natijada  qancha  ko’p  miqdorda  natriy tushadi va xujayra ichi va tashqarida suyuqligidagi suvni taqsimlanishi buziladi.