ATMOSFERA HAVOSINING IFLOSLANISHI NATIJASIDA YUZAGA KELADIGAN EKOLOGIK MUAMMOLARNI BARTARAF QILISH CHORA-TADBIRLARI - Ismoilov Faxriyor Furqatovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Rezyume:  Insoniyat,  qolaversa  barcha  jonivorlar  uchun  zarur  bo'lgan atmosfera havosini asosan ikki manba ifloslantiradi: birinchisi tabiiy omillar bo'lsa, ikkinchisi  inson  faoliyatining  mahsuli  hisoblanuvchi  antropogen  manbalardir. Atmosfera havosini ifloslantiruvchi tabiiy omillarga vulqonlarning otilib chiqishi, tog' jinslarining  yemirilib,  shamol  yordamida  atrofga  tarqalishi,  o'rmonlarga  o't  ketib, undan  paydo  bo'ladigan  zararli  omillarning  atrof-muhitga  yoyilishi  kabi  tabiiy omillarni misol qilib ko'rsatish mumkin.