OVQAT TOKSIKOINFEKSIYALARI - ERMATOV MUXRIDDIN XOLMAMATOVICH (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Ovqat  toksikoinfeksiyalari  —  bu  ovqat  mahsulotlarida  mavjud  bo‘lgan mikroorganizmlar yoki ularning toksinlari tufayli inson organizmida yuzaga keladigan infeksion  kasalliklar  guruhidir.  Toksikoinfeksiyalar  asosan  bakteriyalar,  viruslar  va parazitlar orqali tarqaladi va ularning asoratlari ovqat zaharlanishi, ichak kasalliklari va og‘ir holatlarda organ funktsiyalarining buzilishiga olib kelishi mumkin. Ovqatni noto‘g‘ri  saqlash,  tayyorlash  yoki  gigiyenik  talablarni  bajarmaslik toksikoinfeksiyalarni keltirib chiqaradi. Shuningdek, toksikoinfeksiyalarni oldini olish uchun  zamonaviy  sanitariya  talablariga  rioya  qilish va sog‘lom  ovqatlanish  muhim ahamiyatga ega.