LYAMBLIYANING MORFOLOGIYASI, HAYOTIY SIKLI VA BIOLOGIK XUSUSIYATLARI - Azamatova Dilnoza O’ktam qizi; G’uzorova Ozoda Uchqun qizi; Xusainova Xusnabat Jo’rayevna; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ishda  Giardia  intestinalis  (lyambliya)  parazitining  morfologik tuzilishi, hayotiy sikli va biologik xususiyatlari yoritilgan. Lyambliya ikki shaklda — trophozoit va kista sifatida mavjud bo‘lib, u organizmga yuqori darajada moslashgan protozoar parazit hisoblanadi. Maqolada lyambliyaning ichakda yashash va ko‘payish mexanizmlari,  tashqi  muhitda  yashovchanlik  qobiliyati  hamda  uning  infektsiyani yuqishiga  qanday  ta’sir  ko‘rsatishi  ilmiy  asoslangan  tarzda  tahlil  qilinishi  tahlil qilingan.