BOSHLANGʻICH SINF OʻQUVCHILARINING KREATIV IMKONIYATLARI VA ULARNING NAMOYON BOʻLISHI - Tulegenova Dilfuza Ergash qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  boshlangʻich  sinf  oʻquvchilarining  kreativ (ijodiy)  salohiyati,  uning  shakllanish  jarayoni  va  namoyon  boʻlish  holatlari  tahlil qilingan.  Mualliflar  bolalarning  yosh  psixologiyasi  va  individual  xususiyatlarini hisobga olgan holda, ijodiy fikrlash, fantaziya, mustaqil gʻoyalar bildirish qobiliyatini rivojlantirish  usullarini  yoritib  berishgan.  Maqolada  kreativ  imkoniyatlarning namoyon  boʻlishiga  taʼsir  etuvchi  omillar,  jumladan  taʼlim  muhiti,  oʻqituvchi yondashuvi, faol oʻqitish metodlari va ota-ona roli haqida soʻz boradi. Ilmiy tadqiqot natijalariga  tayanib,  bolalarda  kreativlikni  ragʻbatlantirish  boʻyicha  aniq  tavsiyalar ham keltirilgan. Ushbu ish pedagoglar va psixologlar uchun foydali manba boʻlishi mumkin.