PO‘LAT ISHLAB CHIQARISH TEXNOLOGIYALARINING EVOLYUTSIYASI - Toyirov Asadbek Jaloliddinovich; Xalilov Davron Dilshod oʻgʻli; Mirzajonova. S (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Maqola po‘lat ishlab chiqarish texnologiyalarining tarixiy evolyutsiyasini tahlil qiladi. Dastlabki xom po‘latdan boshlab, Bessemer jarayoni, Siemens-Martin usuli, kislorodli-konverter  texnologiyasi  va  zamonaviy  avtomatlashtirishgacha  bo‘lgan rivojlanish  bosqichlari  yoritiladi.  Zamonaviy  innovatsiyalar,  masalan,  yashil  po‘lat ishlab  chiqarish  va  3D  bosib  chiqarish  texnologiyalari,  shuningdek,  ularning kelajakdagi istiqbollari muhokama qilinadi. Shu bilan birga, ekologik barqarorlikka erishish va moliyaviy qiyinchiliklar kabi muammolar ham ko‘rib chiqiladi. Maqola po‘lat ishlab chiqarishning global sanoatdagi ahamiyatini ta’kidlaydi.