POLIFENOLLAR - OZIQ-OVQAT MAHSULOTLARIDAGI ASOSIY ANTIOKSIDANTLAR - Mamajonava Sarvinozxon Odiljon qizi,; Mo’minjonov Nurmuhammad Dilshod o’g’li,; Shoimov Azizbek Javlon o’g’li, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  polifenollarning  inson  salomatligidagi  o‘rni, ularning  antioksidant  xossalari,  oziq-ovqat  mahsulotlaridagi  mavjudligi  hamda organizmga  ko‘rsatadigan  foydali  ta’siri  yoritilgan.  Polifenollar  hujayralarni  erkin radikallardan himoya qilish, surunkali kasalliklarning oldini olish va immun tizimini mustahkamlash  kabi  muhim  biologik  funksiyalarga  ega.  Shuningdek,  maqolada polifenollarning asosiy manbalari, ularni saqlash va iste’mol qilishda e’tibor berilishi kerak bo‘lgan jihatlar muhokama qilingan.