MAHMUDXO’JA BEHBUDIY VA UNING XALQIGA QILGAN FIDOYILIGI - O’.T.Vaxabova; Numonova Mohinur (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu maqola Mahmudxo‘ja Behbudiyning hayoti, bilimi, xalqi uchun bag‘ishlagan vaqti hamda u tashkil etgan maktablar va yozgan asarlari orqali xalqni  o‘qitish  va  ma’rifatli  qilish  yo‘lida  qilgan  sa’y-harakatlari  haqida  qisqacha aytganda, uning fidokorona yondashuvi haqida.