HASHIMOTO TIREOIDITIDA QALQONSIMON BEZNING MORFOLOGIK XUSUSIYATLARI - Haydarova Nargizaxon Axtamjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Hashimoto  tireoiditi  -  bu  qalqonsimon  bez  hujayralarining progressiv  o'limiga  olib  keladigan  organga  xos  autoimmun  kasallik  bo'lib,  asosiy gipotireozning  eng  keng  tarqalgan  sababidir.  Hashimoto  tireoiditining  morfologik diagnostikasi gistologik shakllarning o'zgaruvchanligi tufayli sezilarli qiyinchiliklarni keltirib chiqaradi. Maqolada autoimmun tireoiditda qalqonsimon bezdagi strukturaviy o'zgarishlar bo'yicha adabiyotlar sharhi ko'rib chiqiladi.