ELEKTRON JADVALDAN MAQSADLI FOYDALANISH. - Qo‘chqarova Xurriyat Xudayberganova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada elektron jadval dasturlaridan, ayniqsa Microsoft Excel  imkoniyatlaridan  o‘quv  jarayonida  maqsadli  foydalanish  masalasi  yoritilgan. Elektron jadvallar yordamida o‘quvchilarning raqamli savodxonligini oshirish, axborot bilan  ishlash,  tahlil  qilish,  grafiklar  tuzish  va  qaror  qabul  qilish  ko‘nikmalarini rivojlantirish  imkoniyatlari  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  o‘qituvchilarning  metodik yondashuvlari,  zamonaviy  darsda  elektron  jadvalning  tutgan  o‘rni,  o‘quvchilarning bilim darajasi va motivatsiyasiga ta’siri ko‘rsatib berilgan.