MAKTAB PSIXOLOGI ISHIDA XULQI OG‘ISHGANLIKNI DIAGNOSTIKA QILISH VA PSIXOKORREKSIYA QILISH USULLARI - Mamajonova Mashhura Xabibulloyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur ishda maktab psixologining xulqi og‘ishgan o‘quvchilarga nisbatan  olib  boradigan  diagnostik  va  psixokorreksion  ishlari  haqida  so‘z  boradi. Maktab psixologi o‘quvchining xulqi va psixologik holatini tahlil qilib, uning o‘ziga xos shaxsiy xususiyatlarini aniqlaydi va unga mos keladigan ta’lim va tarbiya usullarini ishlab chiqadi. Shuningdek, oilaviy sharoit, o‘quvchining ijtimoiy munosabatlari va psixologik  xususiyatlarining  ta’siri,  shaxsning  axloqiy  rivojlanishi  va  uning atrofdagilar  bilan  aloqalari  ko‘rib  chiqiladi.  O‘quvchining  salbiy  xulqini  to‘g‘ri yo‘naltirish  uchun  psixokorreksiya  va  psixologik  maslahatlar  yordamida  samarali yechimlar  taqdim  etiladi.  Ushbu  ish,  o‘quvchilarning  psixologik  xususiyatlarini hisobga  olib,  ularning  ijtimoiy  moslashuvini  yaxshilash  va  psixologik  yordam ko‘rsatish jarayonlarini o‘z ichiga oladi.