BOLA XOTIRASI VA CHET TILIDAGI SO’ZLARNI YODLASH O’RTASIDAGI BOG’LIKLIK - Matqosimova Mohira Erkinbek qizi; Hakimova Nazira No’monjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  maktabgacha  va  boshlang‘ich  yoshdagi bolalarda  xotira  imkoniyatlari  hamda  chet  tilidagi  so‘zlarni  yodlash  jarayoni o‘rtasidagi  bog‘liqlik  o‘rganiladi.  Xotira  —  til  o‘rganishning  asosi  bo‘lib,  aynan bolalik davrida qisqa muddatli va uzoq muddatli xotiraning faolligi sababli so‘zlarni yodlab olish jarayoni ancha samarali kechadi. Maqolada vizual, eshitish va harakatga asoslangan  metodlar  orqali  bolalarning  xotirasini  mustahkamlash  va  yodlash samaradorligini oshirish yo‘llari yoritiladi. Shuningdek, til o‘rganish uchun eng mos yosh davri va metodik tavsiyalar keltirilgan.