KRIPTOGRAFIYANING ZAMONAVIY KO’RINISHI - Tilavov Shahzod; Qahhorov Jasur; Mamaraimov Abror (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  ishda  kriptografiyaning  asosiy  tushunchalari,  uning tarixiy  rivojlanishi,  zamonaviy  kriptografik  usullar  va  texnologiyalar,  axborot xavfsizligidagi  o‘rni  haqida  keng  qamrovli  ma’lumotlar  keltirilgan.  Shuningdek, kriptografik  algoritmlar,  kalitlar,  shifrlash  turlari  va ularning  qo‘llanilish  sohalari yoritilgan.  Ishda  kriptografiyaning  amaliyotdagi  roli,  muammolari  va  kelajakdagi istiqbollari ham ko‘rib chiqilgan.