YAPONIYA SHAHARSOZLIGINING TARIXI VA RIVOJLANISH BOSQICHI YANGI TURAR JOYLARINING RIVOJLANISHI - Kayumova Shaxrizoda (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  yaponiya  shaharsozligining  tarixi  va  rivojlanish bosqichi yangi turar joylarning rivojlanishi haqida fikr yuritilgan. Yaponiya o‘zining barqaror iqtisodiyoti va shaharsozligi tufayli dunyoning eng rivojlangan davrlaridan biri hisoblanadi. Turar  joylarning  sanoati  va  aholining  haddan  tashqari  ko‘payishi  sababli  qavatli  turar joylarning rivojlanishiga kelishi haqida fikr yuritilgan.