KORXONALARNI YASHIL ENERGIYAGA O‘TKAZISHDA SAMARALI LOYIHA BOSHQARUVI MODELLARI - Arabova Gulbodom Odil qizi; Sadriddinov Baxtiyor Badriddinovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu  maqola  korxonalarni  yashil  energiyaga  o‘tkazish jarayonida  qo‘llanilishi  mumkin  bo‘lgan  samarali  loyiha  boshqaruvi  modellarini o‘rganadi.  Unda  qayta  tiklanuvchi  energiya  manbalarini  joriy  etish,  energiya samaradorligini  oshirish  va  barqaror  amaliyotlarni  implementatsiya  qilish  kabi loyihalarni  muvaffaqiyatli  amalga  oshirish  uchun  mos  bo‘lgan  boshqaruv yondashuvlari tahlil qilinadi. Maqolada turli xil loyiha boshqaruvi modellari, ularning afzalliklari va kamchiliklari, shuningdek, korxonalarning o‘ziga xos ehtiyojlariga mos modelni tanlash bo‘yicha tavsiyalar keltirilgan.