ILM YULDUZLARI HECH QACHON SO’NMAYDI - Mallaxonov Samandar Qahramon o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Ilm dargohi bamisoli poyonsiz va sarhadsiz koinotga o’xshaydi. U yerda yulduz ko’p, sayyora ko’p. Lekin shunday yulduzlar borki, ular taratayotgan nur yillar, hatto asrlar o’tsa ham aslo so’nmaydi. Balki, koinotning eng zulmatga cho’mgan nuqtalariga yetib  borib,  u  yerlarni  ham  yorug’likka  to’ldiradi.  Zamonaviy  o’zbek huquqshunosligining  ustunlaridan  biri  bo’lgan,  milliy  sivilistikamizning “muzyorariga”  aylangan,  shogirdlari  har  doim  yuzlarida  tabassum,  qalblarida  faxr bilan  xotirlaydigan,  hayotining  so’nggi  damlarigacha  yuridik  institutga  borishni astoydil istagan inson Ustoz Shoraxmetov Shoakbar Shorustamovich ham ana shunday yulduzlardan biri edi. Ularning yuduz kabi tarqatayotgan ilm nurlari bugungi kunga qadar  yosh  avlodni  ko’zlarida,  qalblarida,  kasblariga  bo’lgan  sadoqatlarida,  yangi bilimlarni  egallashdagi  tirishqoqliklarida  o’z  aksini  ko’rsatib  kelmoqda.  Agar  ilm koinotida yulduz bo‘lishning mohiyati bormi desalar, javob shubhasiz mana bunday bo’lar  edi:  "Ha,  bunday  insonlar  –  yorug‘lik  taratuvchi  yulduzlardir.  Ularning  nuri zamon chegarasidan o‘tib, kelajak avlodlarni ma’rifat yo‘liga boshlaydi".