FOYDALANUVCHI VA TIZIM TALABLARI - Berdimurodov Ibrohim; Suyarov Akram (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya   Ushbu  maqolada  dasturiy  ta'minotni  ishlab  chiqish  jarayonida  muhim  o‘rin tutuvchi  foydalanuvchi  va  tizim  talablari  tushunchalari,  ularning  farqlari,  o‘zaro aloqasi  va  amaliy  ahamiyati  yoritiladi.  Talablarni  to‘g‘ri  aniqlash  dasturiy  ta'minot sifatiga  bevosita  ta’sir  ko‘rsatadi.  Maqolada  foydalanuvchi  talablarining  insoniy ehtiyojlarga asoslangan xususiyatlari hamda tizim talablari orqali ularni texnik jihatdan ifodalash  jarayoni  batafsil  ko‘rib  chiqiladi.  Misollar,  metodologik  yondashuvlar  va tavsiyalar asosida mavzu yoritiladi.