M-LEARNING TENDENSIYASI ASOSIDA TA’LIMDA ELEKTRON RESURSLARNI YARATISH VA TATBIQ QILISHNING QIYOSIY TAHLILI (INFORMATIKA VA AXBOROT TEXNOLOGIYALARI MISOLIDA) - Komilova Zulxumorxon G'iyosiddin qizi. (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
1. M-learning konsepsiyasining rivojlanishi va ta’limdagi ahamiyati So‘nggi o‘n yilliklarda mobil qurilmalar, internetga keng kirish imkoniyati va bulutli texnologiyalarning jadal rivojlanishi natijasida ta’lim sohasida yangi yondashuv —  mobil ta’lim  yoki M-learning aniq shakllandi. Bu konsepsiya o‘quvchilarga o‘z bilimlarini  istalgan  joyda  va  vaqtda,  shaxsiy  ehtiyojlari  va  imkoniyatlariga  moslab o‘rganish  imkonini  beradi.  Ayniqsa,  zamonaviy  fanlar  –  informatika  va  axborot texnologiyalari  sohalarida  interaktiv  va  ko‘p  qirrali  ta’lim  usullarining  keng qo‘llanilishi M-learningning ta’lim jarayonidagi samaradorligini keskin oshirmoqda. M-learning  ta’limni  shaxsiylashtirish,  mustaqil  o‘rganish  va  ijodkorlikni rag‘batlantirish  orqali  o‘quvchilarning  motivatsiyasini  oshiradi  hamda  bilimlarni chuqur va uzoq muddatli o‘zlashtirishga yordam beradi. Shu bilan birga, M-learning ta’lim tizimini zamonaviy texnologiyalar bilan boyitish, uning sifatini yaxshilash va o‘quvchilarning raqamli savodxonligini oshirishda muhim vosita hisoblanadi.