BOSHLANGʻICH SINF DARSLARIDA STEM TA’LIM TEXNOLOGIYASINI QOʻLLASHNING AHAMIYATI - Karimova Adolat Kadirovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada boshlang‘ich sinf darslarida STEM (Science, Technology,  Engineering,  Mathematics)  texnologiyalarini  qo‘llashning  ahamiyati tahlil qilinadi. STEM yondashuvi bolalarda tanqidiy fikrlash, muammolarni hal qilish va  ijodiy  yondashuv  kabi  ko‘nikmalarni  shakllantirishga  xizmat  qiladi.  Tadqiqotda STEMning  boshlang‘ich  ta’limda  integratsiyalashuvi,  fanlararo  aloqadorlik, o‘quvchilarning faolligi va ta’lim sifatiga ijobiy ta’siri ko‘rsatib berilgan. Shuningdek, o‘qituvchilarning  STEM  kompetensiyalarini  rivojlantirish,  metodik  materiallar  va texnik vositalar bilan ta’minlanish holati ham ko‘rib chiqiladi. Mualliflar boshlang‘ich sinfda STEM loyihaviy metodlarini joriy etish, amaliy mashg‘ulotlar orqali bilimlarni mustahkamlash va bolalarning hayotiy ko‘nikmalarini rivojlantirishni asosiy yo‘nalish sifatida ko‘rsatgan. Maqolada shuningdek, ilg‘or xorijiy tajribalar, mahalliy sharoitga moslashuv imkoniyatlari ham tahlil etilib, amaliy tavsiyalar beriladi.