TARIXIY MAVZUNING HIKOYADAGI TALQINI - Ibodullayeva Quvonchoy (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Xurshid  Davronning  “Amir  Temur  o‘g‘lining  o‘limi  haqida rivoyat” asari tarixiy voqealarga asoslangan badiiy hikoya bo‘lib, unda buyuk sarkarda Amir Temurning sevimli nabirasi Pirmuhammad Jahongir bilan suhbatlari orqali davlat boshqaruvi,  meros  va  mas’uliyat  masalalari  yoritiladi.  Hikoya  Hindistonga  yurish arafasida boshlangan . Asarda Amir Temur o‘z hayotiy tajribasi va donishmandligini bo‘lajak merosxo‘riga o‘rgatishga urinadi. Badiiy rivoyat shaklida yozilgan bu asarda tarix,  falsafa  va  ruhiy  kechinmalar  uyg‘unlashtirgan.  Asar  o‘zbek  adabiyotidagi tarixiy-badiiy yondashuvning yorqin namunalaridan biridir.