ABDUQAYUM YO‘LDOSHNING HIKOYANAVISLIK MAHORATI - Xurshida Ergasheva (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o’zbek  adabiyotida  o’ziga  xos  o’ring  ega iste’dodli  adib  Abduqayum  Yo’ldoshning  yozuvchilik  badiiy  mahorati,  jumladan, obraz va xarakter yaratish va ruhiy tasvir ifodalashdagi o’ziga xosligi kabi masalalar muallif  qalamiga  mansub  “Boy”  hikoyasi  misolida  ochiqlandi.  Shuningdek,  uning zamonaviy  voqelikni  badiiy  ifodalash  tamoyili,  jamiyat  va  inson  o’rtasidagi ziddiyatlarni ifodalash masalalari yuzasidan fikr-mulohazalar bayon etilgan.