1-SINFLARDA TASVIRIY SAN’AT DARSLARI ORQALI O’QUVCHILAR IJODIY QOBILIYATLARINI RIVOJLANTIRISH USULLARI - Оlimоv Аnvаrjоn Mаmirоvich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Mazkur maqolada boshlang‘ich ta’lim bosqichida, xususan, 1-sinf o‘quvchilarining tasviriy san’at darslari orqali ijodiy qobiliyatlarini rivojlantirishning samarali usullari tahlil qilinadi. Dars jarayonida qo‘llaniladigan interaktiv metodlar, pedagogik  yondashuvlar  va  tasviriy  san’atning  tarbiyaviy  hamda  estetik  ahamiyati ochib  beriladi.  Amaliy  misollar  orqali  mavzuning  dolzarbligi  va  tatbiqiy  qiymati yoritilgan.