SHARQ VA G’ARB FALSAFASI. MADANIYATLARARO QARASHLAR - Durdimurodov Asilbek Sobirjonovich; Umarova Farida Saidikramovna; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  falsafaning  mohiyatini  Sharq  va  G'arb mutafakkirlarining qarashlari orqali tahlil qilamiz. Falsafa insoniyatning eng qadimiy va  muhim  intilishlaridan  biridir.  U  bizga  dunyoni  tushunishga  va  o'z  o'rnimizni topishga  yordam  beradi.  Sharq  falsafasida  intuitiv  va  ma'naviy  yondashuvlar  ustun bo‘lgan, G‘arbda esa asosan mantiqiy va ratsional tafakkur ilgari surilgan.