OʻZBEK VA KOREYS TILIDA HARFLAR TIZIMI HAMDA ULARNING OʻXSHASH VA FARQLI JIHATLARI - Abdumannonova Dilnoza Abdualimovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  oʻzbek  va  koreys  tillarining  harflar  tizimlari, ularning  lingvistik  xususiyatlari,  oʻxshashliklari  va  farqlari  tahlil  qilinadi.  Maqola tilshunoslik nuqtai nazaridan ikkala alifboning tuzilishi, fonetik jihatdan taqqoslanishi hamda bu tillarni oʻrganishdagi murakkabliklar haqida maʼlumot beradi. Kalit soʻzlar: oʻzbek tili, koreys tili, alifbo, undosh, unli, fonetika.