ONA TILI TA'LIMIDA LISONIY QOBILIYATNI RIVOJLANTIRISHGA QARATILGAN ZAMONAVIY YONDASHUVLAR. - Azimova Sadoqat Gʻanisher qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Zamonaviy ona tili ta’limida lisoniy qobiliyatni rivojlantirishga qaratilgan  yondashuvlar  keng  ko‘lamli  tadqiqotlar  va  amaliyotlarning  markazida turibdi.  Bu  maqolada,  talabalarning  ona  tilini  o‘rganish  jarayonida  lisoniy qobiliyatlarini shakllantirishning zamonaviy usullari va metodik yondashuvlari tahlil qilinadi.  Maqola,  interfaol  metodlar,  kommunikativ  yondashuv,  texnologik vositalardan foydalanish va lisoniy kompetentsiyalarni rivojlantirishga oid nazariy va amaliy masalalarni o‘z ichiga oladi. Tadqiqot natijalariga asosan, ona tili ta’limining sifatini  oshirish  uchun  innovatsion  yondashuvlar  va  ularning  amaliyotga  tadbiqi muhokama qilinadi.