KO’Z KASALLIKLARINING BIOFIZIK MEXANIZMLARI - Qo’shboqova Sevinch Diyor qizi; Majlimov Farrux Baxtiyorovich; G‘oyibnazarov Ro‘zimurod Baxtiyorovich; Elmurotova Dilnoza Baxtiyorovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  XXI  asrda  keng  tarqalgan  oftalmologik muammo — miopiya (yaqinni yaxshi, uzoqni yomon ko‘rish)ning biofizik asoslari, sabablari,  oqibatlari  va  profilaktika  choralariga  e’tibor  qaratilgan.  Zamonaviy diagnostika  vositalari  —  autorefraktometriya,  biometriya  va  optik  koherent tomografiya (OCT) orqali miopiyani erta aniqlashning dolzarbligi yoritilgan.