PYTHON YORDAMIDA AI LOYIHASINI YARATISH: AMALIY MISOL - Raxmonov Rustam Xoliqovich; Avazov Yusuf Sh (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada zamonaviy ta’lim tizimida sun’iy intellekt (SI) va  Python  dasturlash  tilining  integratsiyasi  orqali  o‘quv  jarayonini  yaxshilashning ilg‘or  usullari  ko‘rib  chiqiladi.  Maqolada  AI  asosida  yaratilgan  Telegram-botlar, avtomatlashtirilgan  o‘quv  materiallari  tayyorlash,  shaxsiylashtirilgan  ta’lim yo‘nalishlari  va  fayllarni  konvertatsiya  qilish  kabi  amaliy  misollar  tahlil  qilinadi. Python dasturlash tili va uning kutubxonalari (OpenAI API, Aiogram, python-pptx) yordamida  qanday  qilib  ta’lim  jarayonini  samarali  tashkil  etish  mumkinligi  haqida batafsil yoritilgan.