RASTOROPSHA O‘SIMLIGINI YETISHTIRISH TEXNOLOGIYASI VA AGROTEXNIKASI - Murodova Xilola Umarqulovna; Berdiyeva Zarina Farhod qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA. Ko‘plab adabiyotlarda Silybum Marianium sifatida tanilgan rastoropsha o‘simligi Asteraceae oilasiga kiradi.Shu bilan birga bu o‘simlik eng kuchli davolovchi  vosita  sifatida  tabobatda  keng  ravishda  qo‘llanilib  kelinadi.Rastoropsha o‘simligi asosan O‘zbekistonning janubiy viloyatlarida ko‘plab tarqalgan bo‘lib, u juda ko‘plab joylarda o‘sishga moslashgan.Ya’ni rastoropsha o‘simligini yetishtirish uchun unga  kerakli  bo‘lgan  ozuqani  yaratish  kerak.  Va  o‘simlik  o‘sa  oladigan  sharoitni yaratib o‘stirish lozim. Bu o‘simlik asosan quruq iqlimli hududlarda ham o‘sa oladi.