ONA TILI TA’LIMIDA LUG‘AT BOYLIGINI OSHIRISH BO‘YICHA ILG‘OR TEXNOLOGIYALAR - Xalilova Maftuna Azamat qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya  Ushbu  maqola  ona  tili  ta’limida  lug‘at  boyligini  oshirishga  oid ilg‘or  texnologiyalarni  tahlil  qiladi.  Maqolada,  til  o‘rganish  jarayonida  zamonaviy texnologiyalarning, xususan, raqamli platformalar, mobil ilovalar va sun'iy intellekt asosida ishlovchi tizimlarning ahamiyati ko‘rib chiqiladi. Lug‘at boyligini oshirishda interaktiv  va  multimedia  vositalarining  roli,  shuningdek,  ta’limda  o‘quvchilarga yangicha  yondashuvlarni  tatbiq  etishning  afzalliklari  ta’kidlanadi.  Maqolada  ilg‘or texnologiyalarning  ona  tili  o‘rganishda  qanday  samarali  ishlatilishi,  o‘qituvchi  va o‘quvchilarga qanday imkoniyatlar yaratishi haqida batafsil ma’lumot beriladi.