SHAXSLARDAGI OʻZ JONIGA QASD QILISHNING SABABLARI HAMDA PSIXOLOGIK YECHIMLARI - Yo‘ldashova Malika Shaxobovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA O’z joniga qasd qilish holatlari tarixiy davrlar mobaynida har qanday jamiyat-ning  doimiy  yo’ldoshi  hisoblangan.Shunday  fikrlar  borki,  ba’zi  odamlar  shunchaki o’zini  o’zi  hayotdan  mahrum  qilishlari  lozim.  Bunda  alohida  individ  ko’zatuv ustivorligini yo’qotib, nazorat predmetini insonning ijtimoiyligi tashkil etadi.