THE AESTHETIC BEAUTY OF LANGUAGE IN NAVOIY'S POETIC STYLE - Abduhakimova Umida (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada Alisher Navoiy she’riyatida tilning estetik go‘zalligi, badiiy ifoda vositalarining serqirraligi, so‘z tanlovi va obrazlilik vositalari orqali o‘quvchiga estetik  zavq  ulashish  usullari  haqida  fikr yuritiladi. Maqolada Navoiy  asarlarida  til boyligining  poetik  ifoda  bilan  uyg‘unlashuvi,  fonetik  go‘zallik,  badiiy  uslub  va mazmun  uyg‘unligi  o‘rganiladi.  Shuningdek,  Navoiy  tilining  musiqiyligi  va  estetik jozibasi orqali o‘quvchi qalbiga qanday ta’sir qilishi tahlil qilinadi.