BOLALARGA NISBATAN ZO’RAVONLIKKA CHEK QOʻYISHNING DOLZARB PSIXOLOGIK MASALALARI - Yunusova Margʻuba Mamatqulovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Bola  tarbiyasi-butun  jamiyatning  ishi,  ayni  paytda  har  bir fuqaroning burchi. Bola oilada toʻgʻri tarbiya olsa, maktabda namunali oʻquvchiga aylanadi,  mahallada  boshqalarga  ibrat  boʻladi.  Albatta,  unda  oʻz-oʻzidan  huquqiy ong,  huquqiy  madaniyat  ham  shakllanib  boradi.  Farzandlari  barkamol,  yoshlari bilimdon va vatanparvar boʻlib ulgʻayadigan davlat qudratli, xalq esa, kuchli boʻladi. Negaki, bugungi tezkor va shiddatli davrda millat va xalq taqdirini nafaqat moddiy boylik, balki ma'naviy-ma'rifiy boylik hal qiladi.