O'ZBEKISTONDA ADOLATLI VA SIFATLI TA'LIM OLISH HUQUQINI TA'MINLASH VA RAG'BATLANTIRISH BILAN BOG'LIQ MEXANIZMLARNI TAKOMILLASHTIRISH - Xusanova Surayyoxon G'aybulla qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Mazkur maqola Oʻzbekistonda adolatli va sifatli ta'lim olish huquqini ta'minlash va rag'batlantirishga qaratilgan mavjud mexanizmlarni takomillashtirish masalalarini tahlil qiladi. Oʻzbekistonda ta'lim tizimida mavjud boʻlgan imkoniyatlar va cheklovlar, xususan, ta'limga teng kirish imkoniyatlari, sifat nazorati, pedagoglarning malakasini oshirish hamda zamonaviy o'quv dasturlarini joriy etish kabi yo'nalishlar batafsil koʻrib chiqiladi. Shuningdek, xalqaro tajribalar asosida samaradorlikni oshirishga qaratilgan ilgʻor  mexanizmlar  tahlili  oʻtkaziladi  va  milliy  ta'lim  siyosatini  takomillashtirish boʻyicha amaliy takliflar beriladi. Ushbu maqola Oʻzbekistonning milliy ta'lim tizimini xalqaro standartlarga moslashtirish orqali barqaror rivojlanishga erishish strategiyasini shakllantirishga hissa qoʻshishni maqsad qiladi.