HUJAYRA BO‘LINISHINING NORASMIY TIPLARI - Olimova Gulbadanbegim; Maʼrufjonova Mohinur; Ismoiljonova Mohinsa (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Hujayra bo‘linishi – ona hujayradan ikki va undan ortiq yosh hujayralarning hosil bo‘lish  jarayoni.  Hujayra  bo‘linishi  organizmlar  ko‘payishining  markaziy  qismini tashkil  etadi.  Hujayra  bir  necha  usullar  orqali  bo‘linadi.  Ularning  eng  ko‘p uchraydigani  mitoz  bo‘linishdir.  Mitoz  bo‘linishni  norasmiy  Amitoz,  endomitoz, politeniya tiplari mavjud.