ERKIN IQTISODIY ZONALAR: O’ZBEKISTONNI XORIJIY INVESTORLAR UCHUN JOZIBADOR QILISH - Chinmirzayev Sh. S (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqola  O’zbekiston  Respubliksaidagi  erkin  iqtisodiy zonalarning (EIZ) xorijiy investorlarni jalb qilishdagi ro’li va usullarini tahlil qiladi. Maqolada  hozirgi  kunda  faoliyat  olib  borayotgan  EIZlarning  mamlakat  iqtisodiga qo’shayotgan  hissasi,  eksport  hajmini  oshishi  va  ish  o’rinlarini  ko’payishidagi ahamiyati tahlil qilinadi. Bundan tashqari SWOT tahlil yordamida zonalarning kuchli va  zaif  tomonlari  o’rganiladi.  Va  tadqiqot  natijalari  shuni  ko’rsatadiki,  EIZlarni rivojlanishida va ko’proq sarmoyadorlarni jalb qilishda, ularning huquqiy asoslarini mustahkamlash, infratuzilmani takomillashtirish va shu kabi bir qancha omillar katta ahamiyatga ega.