MAKTAB, OILA VA MAHALLANING O‘ZARO INTEGRATSIYASI - Umarova Dilafruz Anvarovna; Ahmadova Robiya (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada maktab, oila va  mahalla o‘rtasidagi o‘zaro integratsiyaning mazmuni, zaruriyati va ta’lim-tarbiyaviy jarayondagi o‘rni tahlil qilinadi.  Maktabning  o‘quv-tarbiya  jarayonida  mahalla  va  oilaning  ishtiroki bolalarning har tomonlama rivojlanishi, ijtimoiylashuvi va sog‘lom shaxs sifatida shakllanishida  muhim  omil  sifatida  qaraladi.  Maqolada  integratsiyalashgan yondashuvning ijobiy jihatlari, mavjud muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari asosli misollar bilan bayon etiladi.