TANQIDIY TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH – ZAMON TALABI - A.T.Baltayeva; N.S.Axrarova; S.A.Abduraxmanova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada tanqidiy tafakkur xuddi mustaqil fikrlash singari murakkab aqliy faoliyat bo‘lib, har bir o‘quvchining o‘zigagina xos bo‘lgan g‘oyalari, mantiqiy  asosga  ega  bo‘lgan  dalillarni  shakllantirishi  jarayoni  ekanligi,  tanqidiy fikrlash  salohiyatiga  ega  bo‘lgan  o‘quvchi  qarorlarning  to‘g‘ri  yoki  noto‘g‘riligini farqlay olishi, ulardan to‘g‘ri xulosalar chiqarib, o‘quv faoliyatiga tuzatishlar kiritishi kabi fikrlar bayon qilingan.