XORAZM SHEVALARINING LEKSIK-SEMANTIK XUSUSIYATLARI: AN’ANAVIYLIK VA YANGILIKLAR ZAMINIDA - Babadjanov Mansurbek Kurbanbayevich; Rahimova Nuginabonu (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Xorazm  shevalarining  leksik-semantik xususiyatlari tahlil qilinadi. Sheva nutqidagi so‘z boyligi, ularning ma’no qatlamlari, konnotativ–denotativ ma’nolari, mahalliy dialektga xos bo‘lgan frazeologizmlar ko'rib chiqiladi.  Xorazm  shevalaridagi  semantik  o‘ziga  xosliklar,  ko‘p  ma’nolilik (polisemiya),  leksik-semantik  guruhlar  alohida  tahlil  qilinadi.  Shuningdek,  Xorazm shevalari va adabiy til o‘rtasidagi leksik-semantik farqlar, ularning tarixiy, ijtimoiy va madaniy omillar ta’sirida shakllanishi ham yoritiladi.